Livsglädje genom Lekfullhet

Det finns en förmåga som är extra viktig för att stärka din emotionella kompetens (EQ). Det är din förmåga att känna livsglädje som innefattar känslor av tillfredsställelse, nöjdhet samt förmågan att uppskatta livets alla aspekter. Livsglädje skiljer sig från övriga EQ-förmågor genom att den både bidrar till samt är en produkt av emotionell intelligens. Just därför  kan man se livsglädjen som en indikator för ditt välbefinnande. Det har visat sig att det finns fyra EQ-förmågor som associeras starkast med livsglädje; Självkänsla, Optimism, Sociala relationer och  Självförverkligande.

ViIl du bli mer tillfreds med livet? Vidareutveckla ovan fyra EQ-kompetenser!

Hur kommer då lekfullhet in i bilden. Det finns en hel del forskning som visar att vi mår bra av att ”leka”.  Dr. David Rock menar att lek är lika viktigt för vårt välmående som sömn och mat. Genom att leka blir vi dessutom mer innovativa och bättre på att hantera förändring. Vid lek så utsöndras det nämligen dopamin i hjärnan vilket underlättar för skapandet av nya neurala kontaktvägar. Detta är viktigt både för kreativiteten och för lärandet.

Creativity_Cubicle

Lundaforskaren Samuel West har kommit fram till att de mest innovativa företagen/arbetslagen präglas av lekfullhet som främjar kreativitet och arbetsglädje. Kolla gärna in hans eminenta & lustfyllda frukostföreläsning för marknadsföringen i Helsingborg här.

Min slutsats är: genom att leka mer och ha en mer lekfull inställning till jobbet & livet så ökar du din livsglädje vilket i sin tur leder till att du enklare kan vidareutveckla dina övriga EQ-förmågor och bli mer framgångsrik i livet. Lätt som en plätt!

Förresten – följ gärna den Välmående Ledaren på Facebook!

2 reaktion på “Livsglädje genom Lekfullhet”

  1. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. However think about if you added some great pictures or video clips to give your posts more, ”pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this site could definitely be one of the greatest in its field. Very good blog!|

    1. Thanks for your feed-back, I´m glad to hear that you enjoy the content. Let´s see what I can do more in the future ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>