Vem har högst EQ – Trump eller Clinton?

Amerikanska Huffington Post tillsammans med kanadensiska MHS har försökt klargöra vem av de båda presidentkandidaterna som folket tycker har högst emotionell kompetens (EQ). De bad först över 1000 personer att ranka (mellan 1-5) betydelsen av 15 EQ-förmågor hos en idealisk amerikansk president. Resultatet blev enligt nedan bild. Allra viktigast tyckte de att stresstolerans var, men även förmågorna problemhantering, impulskontroll, socialt ansvar och realism kom högt i deras värdering.

huff_-gen_57ee9fc21b0000290bef385a

Därefter fick drygt 1100 andra personer ranka hur de uppfattade de emotionella förmågorna hos Donald Trump samt Hillary Clinton. Ingen kommer upp i närheten av den ideala kandidaten. Noterbart är att Hillary upplevs vara bättre än Donald på stresstolerans, impulskontroll, flexibilitet, empati och känslomedvetenhet medan Donald upplevs vara bättre än Hillary på känslouttryck, självständighet och självhävdelse.

huff_tru_cli_57eea05a1700001500ac87d8

Slutsats: låt oss verkligen hoppas på att USA´s befolkning väljer en president som är stresstolerant, kan kontrollera sina impulser, är flexibel och empatisk samt är medveten om sina känslor…

Läs hela inlägget från Huffington Post här

Förresten, det hade varit spännande att se hur amerikanska folket  skulle ranka Obama´s EQ-förmågor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>